tankar

jani. har ju planer på en ny tatuering när jag beger mig till London. Gör jag den inte där så gör jag den när jag kommer hem!

har två förslag som jag väljer emellan, antingen en uggla eller en mexikansk döskalle. vad tycker ni? ska ha den under min text i nacken, alltså lite längre ner på ryggen!!





något i den här stilen. ÄLSKAR verkligen den där ugglan!

färgning

håller på och färgar håret. har nämligen skolfotografering imorn och kände för en liten förnying! hoppas på att det blir bra ocg ger mitt hår lite lyster, det är så himla slitet just nu. måste nog klippa mig egentligen, men det får vänta!


vattenliv

idag på naturkunskapen så gick vi ner till strömmen för att fiska i det äckliga vattnet. det vi skulle leta efter var liv... vet ni vad vi hittade? massa äckliga småvarelser som hoppade runt, men för att se dom var man tvungen att använda mikroskop. så ja, det var den lektionen... jag lärde mig jättemycket!!! eller?



här håller julia i våran burk med liv i .

i söndags



ser det spännande ut?

ja men det här ska jag meddela var min sysselsättning under ca 3 timmar då jag vaktade min systerdotter selma :) hon fick nämligen ett dataspel på max som hon bestämt inte skulle sluta spela. och såhär såg det då alltså ut. det var mindre roligt...

en lördag på världens





här får ni lite bilder ifrån i lördags. bilderna snodde jag ifrån IDA!

kom på mig själv

kom på mig själv med att sitta med hörlurar i öronen fast jag inte lyssnar på något. och dom sitter visst fortfarande kvar där. tänker nog inte ta bort dom heller?

funderar på att gå och pierca mitt öra efter skolan. får se! men vill ju...

söndag söndag och söndag

vaknade vid 9 och var superkissnödig. jag lyckas för i tusan alltid vakna "tidigt" på helger. skitirriterande.

igår var det ju kulturnatt här och vi hade konsert med skolan, det var helt okej. sen så drog några från klassen till världens och satt där och konsumerade alkohol och hade det trevligt. sen när vi skulle dra vidare så blev det bara en massa döhäng ute i den kalla luften så jag bestämde mig för att hinna med sista spårvagnen hem. så kom hem vid två ungefär då jag antagligen gick och sov.

imorse vaknade jag upp med en banan bredvid mig på kudden. en banan som senast jag kommer ihåg låg i min väska. men men.

idag ska jag bege mig ut till krokek hem till min syster, där blir det att vakta lite barn och hjälpa till lite med deras hus. ska bli mysigt, en trevlig söndags-syssla!!

vem vet mest?

sitter och tittar på vem vet mest och väntar på att ida ska ringa mig så att vi ska mötas och dra hem till henne. blir att dra en myskväll med mycket prat och sånt. det behövs ibland!

har ni förresten hört att Nemo och Jocke ifrån kungar av tylösand kommer till norrköping och festar imorn? hoppas dom drar till hugo, för det är ju dit jag drar om jag går ut. skulle ju va kul att se hur dom ser ut typ haha.

men nu ska jag stänga datorn. TRÖTT

frukost

dagens frukost består utav en macka som är rund, en kalkonskiva som är rund, gurkbitar som är runda och lite apelsinjuice i ett glas som är runt. alltså så är min frukost idag rund!


http://lonatrogen.blogg.se/images/2009/frukost_01_47130391.jpg
men det här såg väl gott ut! någon gång ska jag gå upp tidigt så jag också hinner äta en frukost som ser fin ut!!

let's go

de nya tightsen är på och jag begerm mig till skolan.



ser fram emot lördag då jag tvingat min mamma att åka med till IKEA. ske se om jag kan hitta lite små saker som behövs!!

fina hannes



kan man bli annat än glad när en kille som hannes bjuder en på fika och en awesome pratstund full med skratt? det gjorde min dag helt klart!!

och bättre blir det ju inte än när han börjar med sina miner!!



UNDERBART

nytt


idag blev dessa mina, och de ska invigas redan imorgon! yes, I'm in love

avsky

är det möjligt att avsky människor som man aldrig träffat? människor som man inte ens pratat med? eller bara som man pratat med på telefon? för det jag känner nu är hemskt mycket likt avsky, och jag har aldrig träffat de personerna...


det vankas pluggande

sitter och skriver en uppsats om varför abort är ett etiskt problem. och jag hade det skittufft att komma igång med uppsatsen och fick inte alls någon inspiration. men när jag väl kom igång för någon timme sen så bara flyter det på och jag tycker det är riktigt roligt och intressant vad jag kommer på!

drog med mamma ner till affären för att jag behövde lite onyttig energi till mitt pluggande. tänkte att det skulle räcka till imorn med eftersom då blir det ännu mer plugg att göra!


nu är det dags att återgå till frågan om ABORT.

hur ställer ni er till den frågan? för eller emot?

mer elegant än såhär blir det inte

ja mina vänner, man försöker leva på så gott det går och som sagt: livet går vidare. dock med tunga steg och jobbiga dagar. men man får försöka göra det bästa utav allt i en sån här situation.



så mycket mer än såhär elegant blir jag inte just nu.

vafan nu får det väl vara nog!

http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=sd_vill_ha_forbud_mot_jazz.html

läs den här. vafan är han för jävla jubelidiot egentligen?
det är ju ingen musik i hela världen som härstammar endast ifrån sverige, sitter han endast hemma och lyssnar på svensk himla folkmusik eller? det finns ju för fan ingen människa som inte lyssnar på musik, och då ska han förbjuda ENDAST jazz för att det ger dåligt inflytande på ungdomar för att det inte är svenskt? all annan musik då? hur fan tänker människan? DÖD ÅT SVERIGEDEMOKRATERNA, NU ÄR DET KRIG MELLAN OSS!

åh, nu blev jag riktigt förbannad.

du har lämnat oss

Har precis fått ett samtal från en gammal vän som berättade att en gemensam vän till oss har omkommit i en brutal bilolycka. Han var själv i bilen och omkom direkt, och bilen blev helt förstörd. Jag förstår inte hur det kan ha hänt.

Det är alltid tungt att förlora någon i ens närhet, jag har vart med om det ett fåtal gånger innan. Men det blir aldrig lättare. Man har olika minnen med varje person. Det gäller bara att nu försöka tänka på de bra minnen man har med den personen och försöka tro på att han har det bra vart han än har hamnat.

Jag kommer aldrig att glömma dig, du finns föralltid i mitt hjärta.

(tänker inte lägga ut namn och sådant pga personliga skäl och med respekt utav hans nära&kära)

kanske blir lite frånvarande i bloggen nu. hoppas ni har förstående.


here I come!



nu är det bara 41 dagar kvar till jag beger mig till underbara LONDON!

försöker verkligen spara ihop massa pengar nu så jag kan handla massa, men som det ser ut nu så blir det nog inte så mycket pengar jag kommer att kunna göra av med. men det är ju ändå roligt att åka dit!

hoppas på att kunna göra en sak där som jag och isabel pratade om. men händer det så får ni se det då för det ska jag hålla hemligt!!

mejl-fel?

vet ni vad som precis hände mig?

jag skapade en mejl med hela mitt namn för några månader sen så jag skulle kunna använda den till mer proffesionella sammanhang och så. Så när jag loggar in på den idag, ja då är det någon annans mejl?
Någon med exakt samma namn som jag? Är det inte konstigt... Det var liksom privata mejl till den tjejen och allting. Det kändes jättekonstigt, men hittade i ett mejl att hon hade en annan adress, så jag skickade iväg ett mejl dit så får vi väl se hur vi ska göra med den saken.

har ni någonsin varit med om något liknande?

jag kreverar snart

sitter i soffan och känner hur ögonlocken bara blir tyngre och tyngre för varje sekund som går. barnet är lagt sedan länge och jag ska nog försöka sno åt mig lite sömn jag med. det är inte lätt det här, att hålla igång som en tok på dagarna och sen ta hand om ett barn på kvällen. tufft!

imorgon vankas uppsatsskrivning om abort. får se hur det går.

ska också göra ett test imorn som kommer att avgöra min framtid!! håll tummarna

jag älskar...

... Marcus Birro!!!

har läst alla hans böcker och han är fantasisk. helt klart en av de största kärlekarna i mitt liv!

håller just nu på med hans senaste bok: att leva och dö som Joe Strummer

http://www.bokia.se/jackets/large/05/9789173516105.jpg

EXTREMT BRA!! LÄS DEN NU FÖR TUSAN

äpple

sitter hemma och väntar på att åka till skolan. ska ha sånglektion vid klockan 11, men tänkte åka tidigare och få lite saker gjorda. huvudvärken sitter fortfarande i, men hoppas på att jag ska kunna ignorera den under dagen.

äter äpple och ser på tv,  morgonens aktivitet!

roligt

tänkte bara visa hur roligt olika man ser ut när man spänner ögonen. haha höll på att skratta ihjäl mig när jag såg skillnaden!!!

inte spända ögon, men höjda ögonbryn


spända ögon och höjda ögonbryn. ser ni hur hela ansiktet bara blir så annorlunda. ser ut som att jag försöker posa för nått haha. superkul!!

här sitter jag

och lyssnar på massa musik som jag måste lära mig. huvudvärken sitter kvar och jag ser inte fram emot imorgon!! det blir nämligen en fullspäckad dag!

först skola, sen möjligtvis en fika med erik, sen skola igen för att lyssna igenom massa musik till vårt projekt, sen så hoppas jag på ett jam med. och sen ska jag hem och hjälpa min mamma med hennes uppsats till hennes skola. så inte en ledig stund på hela dagen!!

nått tips på hur jag ska orka?

real vocal book

det här var vad jag hämtade ut på posten! Real vocal book!! så himla kul. och för er som inte vet vad det är så är det en bok med massa jazz-noter som är asbra verkligen. så nu blir det att schredda sönder den, tjoho! och så är den ju fint grön med, det är toppen. för ju mer jag har umgåtts med julia under dessa snart tre åren vi känt varandra så gillar jag grönt mer och mer. vet inte riktigt varför? psykologi någon?


http://www.jazzbooks.com/mm5/graphics/00000001/real-v.jpg

migrän

det är inte alltid roligt att man vet att man sitter på en migrän-diagnos och att det kan bryta ut lite när som helst. som idag till exempel. satt på min lektion och kände att det var på gång, så det var bara att blunda för resten utav lektionen och försöka ta sig hem så fort som möjligt och proppa i mig medicin. sen var det bara att lägga sig i sängen och sova. så har sovit fram och tillbaka sen klockan halv 2. så nu vaknade jag på riktigt och det känns en aning bättre så tänkte se om jag kan försöka läsa lite. annars så är det bara att lägga sig igen.

det är inte roligt!!!

jag hämtade förresten ut ett paket igår som kommit på posten, vill ni se vad det innehöll?

måndag

idag är en helt vanlig måndag med allt vad det innebär. men mest så har väl den här dagen fått mig att inse vissa saker även om det inte är det jag vill. jag älskar ju dig

besviken

jag blev så besviken igår när jag skulle kolla på filmen så det blev inget mer bloggande för min del. smörgåstårtan var nämligen inte alls god, och eftersom jag hade hyrt filmen på ifrån telia på tvn så gick hyrtiden ut så jag hann se halva filmen ungefär. så då förstördes allt och jag blev deppig...

men en ny dag och nya möjligheter.

idag så har jag repat lite på monologerna, det går dock inte alls bra så vet inte riktigt vad jag ska göra med dom. jag lyckas aldrig lära mig dom utantill... men det kanske löser sig det med, vem vet?!

sen så har jag ändrat om alla virusprogram på två av datorerna och sånt. inte alls intressant utan bara tråkigt!!

film dags

kom precis hem från en promenad. så nu ska jag lägga mig i soffan och titta på remember me, hoppas att den är bra!!
http://teresedenrara.blogg.se/images/2010/remember_me_movie_poster_105224145.jpg

och till det ska jag äta ...



smörgåstårta. får se om det är gott, jag hade någon slags craving efter det för någon dag sen. men då hade jag inte tillgång till någon. men nu när jag var ute på promenad så gick jag ner till smörgåsbutiken som finns nedanför mitt hus och köpte mig en bit. så nu ska jag smaka och se på filmen!

vi hörs sen

ny skinnjacka

den här har inhandlats och min mamma var så snäll och betalade den åt mig! jag behövde verkligen en jacka, och nu har jag en som jag kan ha möjligtvis nästa höst också. toppen!


jackan kommer ifrån Lindex

skor!



här har ni en bättre bild på mina nya skor. ett par kängor ifrån vagabond och dom är hur sköna som helst! ska nog ta mig en promenad i dom nu faktiskt. det är superfint höstväder här nu, 20 grader och sol fast ändå kyligt!


senapsgult

här får ni se både min nya senapsgula kofta ifrån monki och mina nya skor. skorna syns väl inte så bra så ska se om jag får tag i en bra bild på dom nu tänkte jag.


kungar av tylösand

har precis suttit i skolan och tittat på det första avsnittet av kungar av tylösand, och det är ju för fan samma program som jersey shore?!?!?!?!  jag älskade jersey shore, men nu när det är svenskar blir det fan för mycket. när det är amerikaner så är man liksom van, men vafan det här var ju bara pinsamt...




förlåt

jag bara lovar och lovar inlägg, men dom verkar aldrig riktigt komma! men ikväll så ska jag bara vara hemma så då ska jag ta tag i de inlägg jag lovat er.

vad har jag gjort idag då?

förmiddagen var väl inget att prata om alls egentligen. men sen vid två så drog jag, jocke och calle och träffade notbibliotekarien på SON och kollade upp massa saker till vårat projekt. så nu går det framåt i alla fall!


morgon

sitter hemma och har precis spenderat 30 minuter med att blåsa håret. det är alltid lika kul... börjar inte förens vid 11 idag, så kan bara slappa och ta det lugnt. tänkte väl dra till skolan lite tidigare och sjunga igenom mina låtar som jag ska kunna på min sånglektion. ser faktiskt lite fram emot den här dagen!

nu ska jag gå och äta lite fröökost

vackert



ja här sitter jag och ser fantastisk... ut och äter en chokladbiskvi. det är ju så fantastiskt gott. vad har jag gjort då? jo jag har vart en sväng på sjukhuset och tagit lite prover som behövde uppdateras. så får väl svaren på måndag. på tvn visas vem vet mest, och vet ni? jag har ansökt om att få vara med där. så hoppas på att dom mejlar tillbaka!!

nu ska jag titta vidare och sen hopp i säng. imorn är en ny dag och jag ska träffa min finfina vän isabel som vanligtvis bor i london men som är hemma en stund!!

hejsan svejsan i galoschen

idag, ja vad har hänt idag. jag har vart i skolan som vanligt. sen drog jag och min kära krullkumpan josef ner på stan och gick runt. vi provade bland annat glasögon som ni får ett smakprov på nedan! och jag hittade också höstens/vinterns sko, så den ska jag inhandla imorn. så då får ni bilder på det och allt ni kan tänka er.




NU: IDOL!!

musikal

jani, om cirkus en och en halv vecka så är det dags för audition till våran musikal som vi ska göra med skolan. den kommer att spelas i april/maj någon gång där. så nu är alla i min klass typ hyper och säger att dom inte har något liv eftersom de måste öva så mycket på sina monologer och sånt. och visst det krävs mycket övning absolut, men jag känner bara att alla tar i lite för mycket. man behöver liksom inte överdriva allt till det extremaste bara för att det händer nu liksom.

det enda jag känner är att fan vad pinsamt det ska bli för mig och ställa mig och försöka spela upp två monologer. jag kan liksom inte spela teater det minsta. det finns inte i mitt blod.

men det är bara och genomlida och se vad som händer!

haha

jag behöver bara titta på den här bilden så blir jag glad!!




svep

min dag idag är sämst. och tydligen så är jag sämst med enligt en person så det är väl bara att tacka och ta emot eller?

jag tänkte nog inte skriva mer idag. vet inte riktigt vad jag ska ha för mig. men det löser sig. plugga kanske är ett bra alternativ.

för att jag till skillnad mot en del andra går i skolan och sitter inte bara på arslet hela dagarna.


sjukling

jajamensan, jag har ju åkt på världens jäkla förkylning och den blir bara värre och värre för varje dag som passerar! snoret bara rinner och halsen hostar.

men det är väl bara att försöka ta det lugnt tills det går över!

sitter förtillfället i skolan och har precis gjort klart gemun (musikteorin). hade lektion från 8.10 till 8.45. och sen nu har jag hål fram tills 13.05. så det känns så himla värdelöst att sitta här, när jag inte ens kan öva eftersom min hals är paj.

jaja, slut på klagandet och dags att ta tag i saker!

jag behöver tips!

på något nytt!!
vad som helst, bara något nytt!!

JOSEF?

hello

jag tog en paus på två dagar. bara blev så. och vad har jag gjort? jag har väl gått i skolan, var ute igår kväll med min fina ida. och det hände både roliga och tråkiga saker. men som tur är så är allt löst nu!!

idag har jag mått skit och mitt huvud har sprängt mig inombords. så jag har bara legat och sovit hela dagen. så hoppas verkligen att jag kan sova nu inatt!!

vi hörs imorn då ska jag nog lägga upp lite bilder om jag har några roliga att bjuda på!

en fråga som kräver svar

tycker ni att man ska ha kontakt med sina ex?

inception

ja, jag ligger väl lite efter än alla andra när det kommer till att se alla nya filmer. men idag var i alla fall jag och alicia och såg på inception! och den var superbra, men den var lite lång. man fick lite träsmak i baken...

är det fel?

är det fel att som 18-åring längta efter barn? är det så att när man träffar rätt person som man vill vara med att barnlängtan kommer - eller snarare viljan att bilda någon egen slags familj, ett eget liv tillsammans... jag skulle inte vilja ha ett barn just nu, vill gå ut skolan först. men jag längtar och önskar att det var möjligt. är det fel? är det så att man måste ha levt livet innan man skaffar barn, ha rest jorden runt, ha skapat sig en karriär? man kan väl leva livet tillsammans med barn? det är väl liksom inte ens livs undergång för att man får gåvan att ha ett fint barn? åh jag blir konfundersam på alla människor konstiga åsikter.

jag vet i alla fall att jag inte kommer att bli en gammal mamma. jag ska ta mig tusan ha barn när jag är ung, om möjligheten finns.

vill ge en eloge till alla dom som får barn under skoltiden och klarar det med bravur! jag är imponerad och lite avundssjuk.

återigen

man får massage när man ber om det, kan det bli bättre?
tror dock att jag måste göra något åt problemet att jag alltid ser puckad ut på kort. och vad är det för hållning jag har? nej fy tusan, nu blir det skärpning!!




josef är masseraren om någon undrar

yeah

vi hade lite kul en kväll i skolan...




det är ju bara FANTASTISKT

Jan Björklund

har suttit och lyssnar på denna man i en timme. Jan Björklund, utbildningsminister och partiledare i Folkpartiet. Och visst att det han sa lät bra, men han täckte ju inte direkt in allting som man måste ta ställing till. Men jag vet nog ändå redan vad jag ska rösta på, men helt säker är man ju inte!!



RSS 2.0